Mb trac 1600

Dit project loopt ik al wel langer mee om te bouwen maar niet wetend op wat voor chassis of hoe te beginnen aangezien hier geen 1:16 1:15 model van is.

 

Eerst maar is een beetje geschiedenis van de trekker.

De MB Trac was een tractor die werd gemaakt door Mercedes-Benz. Oorspronkelijk was het voertuig bedoeld voor de Bundeswehr maar daar zag men van de aankoop af. Mercedes-Benz heeft toen de MB trac omgebouwd tot een tractor. De MB Trac stond vooral bekend om haar hoge snelheid van 50km/uur.

De MB Trac is een ontwikkeling op basis van het Unimog onderstel (UNIversal MOtor Gerät). Omdat de Unimog eigenlijk een trekvoertuig was, is de MB Trac op de markt gebracht als een soort systeemtrekker met een perfecte gewichtsverdeling op de voor- en achteras. Het is een vierwiel aangedreven trekker met vier even grote wielen. Het is mogelijk om aan de voor- en achterzijde werktuigen aan te koppelen via een zogenaamde driepunts hefinrichting. De eerste MB Trac 65/70 verscheen in 1972 op de markt. Mercedes bouwde in 1991 de laatste MB Trac

(bron: wikipedia)

 

 

Afijn  nu de mijne nog.

 

Te beginnen met een weise toys model in 1:32 en  vervolgens bruikbare tekeningen  zoeken en vinden.

Tekening net zo lang verschaald en passend gemaakt  tot die 1:15 is en dat ik heb 1 op 1 overkan nemen.

De eerste vlakken gesneden uit 2 mm vlakke plaat

 

 

 

Frame van de motorkap  gesneden

 

De ruwbouw en alle naden en hoeken met 2k lijm verlijmt ee verstevigd

 

 

Nadat de ruwbouw zoverklaar was kwamen de details op de kap. die  snijd ik uit 0.5 mm plaat en lijm die vervolgens op de motorkap.

 

 

Zie hier het resultaat    gril wil ik laten tekenen en fijn 3d laten printen ivm de details.

Ook de basis van de cabine is zover klaar.